(0)
 x 

Άδειο Καλάθι

E PEST CONTROL

(0)
 x 

Άδειο Καλάθι

E PEST CONTROL

    Τα νεα μας

    Έλεγχος λοιμώξεων: Ο ρόλος της απολύμανσης στην αντιμετώπιση τους

    Πολλοί επιστήμονες παραθέτουν πως μετά από ακατάλληλη απολύμανση λοιμώξεις έχουν καταφέρει να «επιβιώσουν», έτσι έχει καταστεί ως επιτακτική ανάγκη η αποτελεσματική απολύμανση και αποστείρωση. Η επιλογή του απολυμαντικού, της συγκέντρωσης και του χρόνου έκθεσης βασίζεται στον κίνδυνο μόλυνσης που σχετίζεται με τη χρήση του προϊόντος. Οι μέθοδοι αποστείρωσης περιλαμβάνουν αποστείρωση με ατμό, αιθυλενοξείδιο, νέες τεχνολογίες αποστείρωσης χαμηλής θερμοκρασίας και ξηρής θερμότητας. Όταν χρησιμοποιούνται σωστά, αυτές οι διαδικασίες απολύμανσης και αποστείρωσης μπορούν να διασφαλίσουν την ασφαλή χρήση επεμβατικών και μη επεμβατικών ιατρικών συσκευών. Ωστόσο, αυτό απαιτεί αυστηρή τήρηση των οδηγιών καθαρισμού, απολύμανσης και αποστείρωσης.

     

    Η απολύμανση αποτελεί μια από τις σημαντικότερες διαδικασίες, η οποία διασφαλίζει την υγιεινή όλων των χώρων και αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της διασφάλισης ποιότητας. Η εφαρμογή ενός προγράμματος απολύμανσης - μικροβιοκτονίας, μειώνει τον κίνδυνο μετάδοσης μολυσματικών ασθενειών, μειώνοντας το επίπεδο του μικροβιακού φορτίου σε χώρους όπως σε σπίτια, πολυκατοικίες, νοσοκομεία, κοινόχρηστους χώρους, ξενοδοχεία, εστιατόρια, καφετέρειες, μέσα μαζικής μεταφοράς, σχολεία κ.α. Για τη διατήρηση ενός υψηλού επιπέδου υγιεινης χρησιμοποιούνται σύγχρονες μέθοδοι από έμπειρο προσωπικό καθώς και εγκεκριμένα μικροβιοκτόνα προιόντα.

     

    Ο καθαρισμός βοηθά στην απομάκρυνση των παθογόνων οργανισμών αλλά και στη σημαντική μείωση του φορτίου τους σε μολυσμένες επιφάνειες και είναι απαραίτητο βήμα σε οποιαδήποτε διαδικασία απολύμανσης. Καθαρισμός με νερό, σαπούνι (ή ουδέτερο απορρυπαντικό) και κάποια μορφή μηχανικής δράσης (βούρτσισμα ή τρίψιμο) αφαιρεί και μειώνει τη βρωμιά και άλλες οργανικές ύλες όπως αίμα, και εκκρίσεις, αλλά δεν σκοτώνει μικροοργανισμούς.

     

    Η συγκέντρωση του απολυμαντικού και ο χρόνος επαφής είναι επίσης κρίσιμα για αποτελεσματική επιφανειακή απολύμανση. Επομένως, μια χημική ουσία πρέπει να αποτελείται από χλώριο ή αλκοόλ και να εφαρμόζεται μετά τον καθαρισμό για να σκοτώσει τυχόν εναπομείναντες μικροοργανισμούς.

     

    Οι ειδικοί συμφωνούν ότι ο προσεκτικός καθαρισμός και η απολύμανση επιφανειών είναι ουσιαστικοί τρόποι πρόληψης λοιμώξεων. Ωστόσο, οι παραδοσιακές πρακτικές χειροκίνητου καθαρισμού και απολύμανσης στα νοσοκομεία ήταν συχνά μη βέλτιστες. Η έλλειψη σε πολλές περιπτώσεις αντιμικροβιακής δράσης ορισμένων απολυμαντικών έναντι παθογόνων που σχετίζονται με την υγειονομική περίθαλψη μπορεί επίσης να επηρεάσει την αποτελεσματικότητα των πρακτικών απολύμανσης.

     

     Τα τελευταία χρόνια, υπάρχει μια αυξανόμενη πεποίθηση ότι απαιτείται βελτιωμένος καθαρισμός και απολύμανση χώρων.Οι ειδικοί υποστηρίζουν πως ο προσεκτικός καθαρισμός και / ή η απολύμανση, είναι βασικά στοιχεία αποτελεσματικών προγραμμάτων πρόληψης λοιμώξεων. Επιπλέον, όταν χρησιμοποιούνται απολυμαντικά, πρέπει να χρησιμοποιούνται κατάλληλα για την επίτευξη των επιθυμητών αποτελεσμάτων.

     

    Η Remain Green δραστηριοποιείται στον κλάδο εδώ και 17 χρόνια, παρόλα αυτά πρόσφατα λόγω της εμφάνισης της πανδημίας προχώρησαν σε ανανέωση των πρακτικών τους έτσι ώστε να διασφαλίσουν την υγεία των πελατών τους. . Οι μέθοδοι που χρησιμοποιούνται είναι οι πιο σύγχρονοι και αξιόπιστοι και τα προϊόντα είναι εγκεκριμένα και 100% αποτελεσματικά.

     

    Αρχικά, τα συνεργεία και το επιστημονικό προσωπικό καταρτίζεται συνεχώς με σεμινάρια και πιστοποιήσεις. Πρόσφατα, απέκτησαν ένα ολοκληρωμένο Σχήμα Πιστοποίησης που αναπτύχθηκε από την TUV AUSTRIA Hellas, με στόχο να παρέχει το υψηλότερο δυνατό επίπεδο ασφάλειας σε οποιοδήποτε χώρο πραγματοποιείται απολύμανση, το οποίο ονομάζεται  «Covid Shield Certificate».

     

    Επιπλέον, Η Remain Green  εφαρμόζει εξελιγμένης τεχνολογίας  προγράμματα απολύμανσης-μικροβιοκτονίας μειώνοντας τον κίνδυνο μετάδοσης μολυσματικών ασθενειών, καθώς μειώνει το επίπεδο του μικροβιακού φορτίου σε όλους του χώρους