(0)
 x 

Άδειο Καλάθι

E PEST CONTROL

(0)
 x 

Άδειο Καλάθι

E PEST CONTROL

    Τα νεα μας

    Απολυμάνσεις Καταστημάτων

     

    Πρόσφατα στην χώρα μας κατέφθασαν τα εμβόλια κατά του Covid-19, τα οποία έχουν ξεκινήσει να χορηγούνται σε άτομα τρίτης ηλικίας που φέρουν μεγαλύτερο κίνδυνο. Στην Ελλάδα, σε αντίθεση με την υπόλοιπη Ευρώπη τα κρούσματα έχουν διατηρηθεί σε ένα σταθερό ποσοστό, καθιστώντας την χώρα μας απόλυτα ασφαλή. Η κυβέρνηση λαμβάνοντας υπόψιν της τα παραπάνω δεδομένα προχωρά στην σταδιακή άρση του lockdown. Αρχικά,  άρχισε η λειτουργία των φορέων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, ενώ πρόσφατα αποφασίστηκε η άρση της αναστολής λειτουργίας των καταστημάτων λιανικού εμπορίου.

     

    Το άνοιγμα των καταστημάτων λιανεμπορίου σηματοδοτεί και την μετακίνηση όλο και περισσότερων πολιτών που επιθυμούν να κάνουν τις αγορές τους. Χρέος του κάθε καταστηματάρχη είναι να υπακούσει στους κανόνες ασφαλείας που έχουν αποφασιστεί από την κυβέρνηση για να διασφαλίσει την υγεία των πελατών.

     

     Οπως ορίζονται με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου ΦΕΚ, για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στις επιχειρήσεις, οφείλουν να αναπτύξουν μηχανισμούς ελέγχου στις εισόδους των καταστημάτων με φυσικά ή τεχνικά/ ψηφιακά μέσα προκειμένου να διασφαλιστεί ότι δεν θα παρατηρούνται φαινόμενα συνωστισμού και συμφόρησης στους χώρους των καταστημάτων. Στις εισόδους των καταστημάτων, θα πρέπει να υπάρχει συσκευή με  απολυμαντικό/αντισηπτικό ή ισοδύναμης δράσης προϊόν, προς ελεύθερη χρήση από τους καταναλωτές.

     

    Οι διοικήσεις των καταστημάτων επίσης οφείλουν να  φροντίζουν τα καταστήματα, να αερίζονται με τεχνικά ή φυσικά μέσα και σε τακτά χρονικά διαστήματα και να εκτελούν σχολαστικές απολυμάνσεις σε όλους τους χώρους. Για να πραγματοποιηθεί η απολύμανση θα πρέπει να γίνει ανάλυση ρίσκου στο οποίο κρίνεται η επισκεψιμότητα του χώρου. Έπειτα οι χώροι χωρίζονται σε υψηλού ρίσκου και χαμηλού ρίσκου. Μετά την πραγματοποίηση της απολύμανσης δίνεται και το ανάλογο πιστοποιητικό.

     

    Η Remain Green μετρώντας 17 χρόνια από την ίδρυση της, εφαρμόζει προγράμματα απολύμανσης-μικροβιοκτονίας μειώνοντας τον κίνδυνο μετάδοσης μολυσματικών ασθενειών, καθώς μειώνει το επίπεδο του μικροβιακού φορτίου σε όλους του χώρους. Οι μέθοδοι που χρησιμοποιούνται είναι οι πιο σύγχρονοι και αξιόπιστοι και τα προϊόντα είναι εγκεκριμένα και 100% αποτελεσματικά.

     

    Το επιστημονικό προσωπικό εκπαιδεύεται συνεχώς με σεμινάρια και πιστοποιήσεις, με πιο πρόσφατο το «Covid Shield Certificate». Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο Σχήμα Πιστοποίησης που αναπτύχθηκε από την TUV AUSTRIA Hellas, με στόχο να παρέχει το υψηλότερο δυνατό επίπεδο ασφάλειας σε οποιοδήποτε χώρο πραγματοποιείται απολύμανση.