(0)
 x 

Άδειο Καλάθι

E PEST CONTROL

(0)
 x 

Άδειο Καλάθι

E PEST CONTROL

    Τα νεα μας

    Τα τρία στάδια καθαρισμού

    Στην «εποχή της καραντίνας» που διανύουμε οι όροι καθαρισμός και  απολύμανση έχουν ενταχθεί στην καθημερινότητά μας. Ο τρόπος βέβαια για να επιτύχουμε τα βέλτιστα αποτελέσματα είναι ο συνδυασμός του δικού μας σωστού καθαρισμού με μία επαγγελματική εταιρεία απολυμάνσεων. Για να έχουμε ένα σπίτι απαλλαγμένο από ιούς και μικρόβια απαιτούνται τρία στάδια:

    • Καθαρισμός
    • Απολύμανση
    • Αποστείρωση

    Ο καθαρισμός είναι το πρώτο στάδιο κατά το οποίο απομακρύνεται ένα μέρος των μολυσματικών παραγόντων από εμάς, σε χώρους που οι ιοί ευδοκιμούν. Η μείωση της μικροβιακής μόλυνσης εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, όπως η αποτελεσματικότητα της διαδικασίας καθαρισμού. Αυτό το πρώτο στάδιο του καθαρισμού αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την εξασφάλιση μίας αποτελεσματικής απολύμανσης και αποστείρωσης.

    Η απολύμανση αποτελεί μία διαδικασία κατά την οποία οι μολυσματικοί παράγοντες μειώνονται, οι μικροοργανισμοί απομακρύνονται και τα αντικείμενα καθίστανται ξανά ασφαλή για χρήση. Διασφαλίζοντας υγιεινή σε όλους τους χώρους, ο κίνδυνος μετάδοσης μολυσματικών ασθενειών και ιών μειώνεται, εφ’ όσον βέβαια στους χώρους δεν εισέρχονται φορείς ιών που θα μεταφέρουν εκ νέου ιικό φορτίο.

    Η αποστείρωση χρησιμοποιείται για να καταστήσει ένα αντικείμενο ελεύθερο από μολυσματικούς παράγοντες συμπεριλαμβανομένων των ιών και των βακτηρίων. Νοσοκομεία και υγειονομικές μονάδες βρίσκονται στην πρώτη γραμμή των χώρων που εκτός από απολυμάνσεις οι αποστειρώσεις αποτελούν μία καλή επιλογή.

    Και στις τρεις αυτές καταστάσεις πρέπει να επιλέγεται η σωστή μέθοδος. Οι εταιρείες που θα επιλέξουμε για απολυμάνσεις θα πρέπει να διαθέτουν σωστό εξοπλισμό που θα καλύπτει όλες τις επιφάνειες για βέλτιστα αποτελέσματα. Μέθοδοι απολύμανσης υψηλού επιπέδου με έμπειρο προσωπικό και εγκεκριμένα μικροβιοκτόνα προϊόντα. Ιδανικά, με το πέρας της εφαρμογής η εργασία της απολύμανσης θα πρέπει α πιστοποιείται με τα απαραίτητα νόμιμα έγγραφα.

    Καλό θα ήταν απολυμάνσεις να μην κάνουμε μόνοι μας αλλά να εμπιστευόμαστε εξειδικευμένες εταιρείες για να έχουμε τα βέλτιστα αποτελέσματα.

    Τέλος, να έχουμε κατά νου πως τα απολυμαντικά καταστρέφουν τους μικροοργανισμούς όπως και το δέρμα μας. Γι’ αυτό καλό θα ήταν αν αποφεύγεται η άμεση επαφή με το δέρμα και να χρησιμοποιούνται αντισηπτικά που είναι πιο φιλικά στο δέρμα και καταστρέφουν ή αναστέλλουν την ανάπτυξη του μικροοργανισμών.