(0)
 x 

Άδειο Καλάθι

E PEST CONTROL

(0)
 x 

Άδειο Καλάθι

E PEST CONTROL

    Τα νεα μας

    Απολύμανση στο σπίτι

    Σύμφωνα με τις τελευταίες έρευνες σε εργαστήρια των ΗΠΑ, ο κορωνοϊός μπορεί να παραμείνει στον αέρα για αρκετές ώρες και σε ορισμένες επιφάνειες έως και τρεις ημέρες! Τα ευρήματα αυτά μας κάνουν ιδιαίτερα προσεκτικούς με τους κανόνες υγιεινής που πρέπει να ακολουθούμε και να εφαρμόζουμε στην καθημερινότητα μας και κυρίως στον προσωπικό μας χώρο.

    Παρακάτω θα δούμε κάποια tips για απολύμανση στο σπίτι.

    Ξεκινώντας από την προσωπική μας υγιεινή, οφείλουμε να πλένουμε τα χέρια μας διεξοδικά με σαπούνι και νερό, κυρίως όταν επιστρέφουμε από έξω.

    Αν πρόκειται να κάνουμε δουλειές στο σπίτι, φοράμε γάντια μιας χρήσης, τα οποία στη συνέχεια τα πετάμε. Αν είναι πολλαπλών χρήσεων, είναι σωστό να χρησιμοποιούνται μόνο για απολύμανση και καθαρισμό και στη συνέχεια πλένουμε τα χέρια μας αφού τα αφαιρέσουμε.

    Στο σπίτι, είναι λογικό να υπάρχει μεγάλη συγκέντρωση μικροβίων σε επιφάνειες που αγγίζουμε συχνότερα. Οι «ύποπτες» επιφάνειες είναι τα τραπέζια, τα πόμολα, το γραφείο, οι διακόπτες, οι χειρολαβές, το πληκτρολόγιο του υπολογιστή, το κινητό τηλέφωνο και το τηλεκοντρόλ! Αν οι επιφάνειες είναι βρώμικες, πρώτα καθαρίζουμε την ορατή βρωμιά με σαπούνι και νερό ή κάποιο καθαριστικό και στη συνέχεια προχωρούμε στην απολύμανση.

    Για την απολύμανση μπορεί να χρησιμοποιηθεί αραιωμένη χλωρίνη, αν το επιτρέπει η επιφάνεια που θέλουμε να καθαρίσουμε. Ωστόσο διαβάζουμε τις οδηγίεςγια σωστή χρήση που αναγράφονται στην συσκευασία, δεν ξεχνάμε να αερίζεται ο χώρος, ελέγχουμε να μην έχει παρέλθει η ημερομηνία λήξης και δεν αναμειγνύουμε τα προϊόντα καθαρισμού. Η οικιακή χλωρίνη είναι αποτελεσματική όταν αραιωθεί σωστά (αναμειγνύουμε 4 κουταλάκια του γλυκού χλωρίνης ανά 1 λίτρο νερού).

    Αν στο σπίτι υπάρχουν χαλιά και μοκέτες, πρώτα τα καθαρίζουμε με μία ηλεκτρική σκούπα και στη συνέχεια χρησιμοποιούμε καθαριστικά για απολύμανση. Τα προϊόντα που φέρουν πιστοποίηση για εξόντωση παθογόνων οργανισμών είναι αποτελεσματικά έναντι του κορωνοϊού, επειδή εξοντώνουν άλλους ιούς που είναι πιο δύσκολο να καταστραφούν.

    Αν υπάρχουν παιδιά στο σπίτι, κυρίως βρεφικής ή νηπιακής ηλικίας οφείλουμε να φροντίζουμε για τον συχνό καθαρισμό των παιχνιδιών τους. Καθώς συνηθίζουν να τα αφήνουν οπουδήποτε, να τα βάζουν στο στόμα τους και να τα μοιράζονται με τους φίλους τους. Αν έχουν σκληρή επιφάνεια μπορούμε να τα βάζουμε στο πλυντήριο πιάτων, αν είναι μαλακά, όπως κουκλάκια ή έχουν ύφασμα, τα βάζουμε στο πλυντήριο ρούχων.