(0)
 x 

Άδειο Καλάθι

E PEST CONTROL

(0)
 x 

Άδειο Καλάθι

E PEST CONTROL

    Τα νεα μας

    Κάθε πότε πρέπει να κάνω απεντόμωση;

    Όταν ακούμε την λέξη «απεντόμωση», μας έρχεται στο μυαλό η εξολόθρευση ψύλλων, κατσαρίδων και άλλων εντόμων. Οι λόγοι που μια απεντόμωση καθίσταται αναγκαία δεν είναι μόνο γιατί οι περισσότεροι από εμάς σιχαίνονται ή φοβούνται στη θέα και μόνο αυτών των ανεπιθύμητων επισκεπτών, αλλά κυριώς γιατι αποτελούν φορείς μικροβίων και ασθενειών λόγω του περιβάλλοντος στο οποίο τρέφονται και αναπτύσσονται. Όπως είναι οι κατσαρίδες και τα παράγωγα τους, αλλά και τα αιμομυζητικά έντομα (κοριοί, ψύλλοι) μπορεί να προκαλέσουν δερματικά προβλήματα, και αλλεργικές αντιδράσεις, εκτός από τις δερματικές ενοχλήσεις που προκαλούν τα τσιμπήματα τους!

    Οι ειδικοί συστήνουν να γίνεται απεντόμωση οπωσδήποτε δύο φορές το χρόνο, η πρώτη εφαρμογή γίνεται την άνοιξη, συγκεκριμένα Μάρτιο ή Απρίλιο όπου ξεκινάει η δραστηριότητα των περισσότερων εντόμων, με την άνοδο της θερμοκρασίας.

    Ο Μάρτιος ειδικά θεωρείται καθοριστικός, αφού η εξολόλοθρευση των εντόμων  εκείνη την περίοδο επιτυγχάνεται σε ακόμη μεγαλύτερο βαθμό, γιατί επεμβαίνει στον βιολογικό τους κύκλο!

    Η δεύτερη εφαρμογή είναι σωστό να γίνεται το φθινόπωρο (Σεπτέμβρη-Οκτώβρη), για να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

    Τέλος, πολλοί ειδικοί προτείνουν να γίνεται και μια τρίτη εφαρμογή. Τοποθετείται στις αρχές καλοκαιριού (Ιούνιο), δηλαδή ανάμεσα στις δυο άλλες που αναφέραμε, όπου οι συνθήκες είναι ιδανικές πλέον για τον ανάπτυξη και τον πολλαπλασιασμό των παρασίτων και το προηγούμενο εντομοκτόνο έχει χάσει την δράση του.

    Σε κάθε περίπτωση η οποιαδήποτε ενέργεια απεντόμωσης, ιδανικό είναι να γίνεται προληπτικά, εφ’όσον έχει εντοπιστεί πρόβλημα και όχι κατασταλτικά, για να έχουμε περισσότερες πιθανότητες να εμποδίσουμε την είσοδο οποιουδήποτε εντόμου αποτελεί απειλή για το σπίτι και την ηρεμία μας!